Review – H&M Conscious dress

Als je aan H&M denkt, denk je niet meteen aan bewust. Al die hoeveelheden kleding… Daar komen wat gifstoffen en milieu vervuilingen bij kijken zou je denken. Vorig jaar is H&M nogal negatief in beeld gekomen vanwege het dumpen van kleren. Pure verspilling, hier hadden ze makkelijk een hoop arme gezinnen mee kunnen helpen.

Het lijkt erop dat H&M de Conscious lijn is begonnen om haar naam te zuiveren en natuurlijk om in te spelen op de ‘duurzame’ consument. Nu zal nog niet iedereen overtuigd zijn bij het horen van duurzaam in combinatie met H&M, maar alle beetjes helpen.

Ontzettend fijn dat H&M ook meedenkt met de duurzame consument, maar het belangrijkste vind ik nog altijd dat mijn jurk er mooi uit ziet en lekker zit. Over het uiterlijk heb ik niks te klagen, het is een erg mooie jurk; kleurrijk, elegant en vrouwelijk. Je taille word mooi benadrukt en ik kreeg veel positieve reacties op de jurk, dat is natuurlijk altijd goed.

Nadeel is dat de jurk voor geen meter zit. Als een echte student, probeerde ik het gewoon lekker op de fiets maar dat was absoluut geen succes, ik kon mijn benen amper bewegen en zat zowat in mijn blote kont op de fiets. Ik moet ook niet zo eigenwijs zijn dacht ik toen, de volgende keer dat ik de jurk draag zal ik wat beter nadenken over mijn vervoer.

Zo gezegd zo gedaan, de volgende keer nam ik de bus. Hier kan toch weinig fout gaan zou je denken, maar helaas. De jurk is van onder erg small en rekt totaal niet mee, hierdoor was zelfs de instap in de bus te hoog! Ik moest de jurk helemaal omhoog schuiven, om ‘’ normaal ‘’ de bus in te kunnen stappen.

Nog een ander minpuntje – maar dat is meer persoonsgebonden – is dat ik de jurk alleen mooi vind met een stel hakken eronder, helaas ben ik al aardig lang en is hakken dragen niet mijn favo bezigheid. Hakken + een strakkejurk zijn nou niet echt de beste combo, dus helaas laat ik de jurk daardoor vaak in mijn kast liggen.

Conclusie: Ben je een echte zakenvrouw en gewend aan strakke kokerrokken met pumps eronder dan is deze jurk zeker wat voor jou. Ben je dat niet? Dan moet ik je deze jurk helaas afraden, ik vind het een erg mooie jurk, maar hij moet wel enigszins draagbaar zijn. Volgende keer mag H&M dus wat meer conscious zijn over de pasvorm…

Nog wat facts op een rijtje:

  • Prijs: €29,95
  • Materiaal: 51% recycled polyester, 49% polyester
  •  Higlights van de acties die H&M heeft ondernomen: HIER
  • Verkijgbaar in de H&M winkels en in de online shop

Deze review is voortgekomen vanuit MyStyle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: